Design tanulmányterveim

Az Iparművészeti Főiskola design szakán 1993-ban készítettem el diplomamunkámat: egy három személyes sárkányrepülő  testének tervezését és formatervezését.

Egy meglévő, kétszemélyes trike alapján, a gyártó megbízására konstruáltam meg e háromszemélyes szerkezetet, hogy aztán üvegszálas áramvonalazó és védő burkolattal is ellássam. Annak idején a Balatonnál népszerűek voltak az utasrepültető gépek, nagy előrelépés lett volna egy ilyen sárkányrepülő, mellyel a kalandvágyó párok együtt repülhettek volna. Motor-, és szárny feltételek adottak voltak, Olaszországban már készültek is háromszemélyes “trike”-ok.

Az üvegszálas burkolat megfelelő kialakítása érdekében igénybe vettem a budapesti Műszaki Egyetem Áramlástani Tanszékének szélcsatornáját. Alkalmazott modellem segített megismerni egy esetleges szélvédő hatékonyságát, kiválasztani a beszálló nyílások ideális kontúrját.

Zárt házas távcsőcsalád, melyben a pupilla távolságot menetes szárral állíthatjuk elforgatás helyett.

Étkező tálca, melynek lábai a lap alá hajthatóak asztalra helyezéskor. A láb ívén a lap billenthető olvasáshoz.

Kisméretűvé összecsukható fémlétra terve. 1:10 modell

A Mesterképző Intézetben készített diplomamunkám elemekből építhető fajátszótér terve volt.

Elasztikus karóra terveim

Az órák rugalmas plasztik anyagának mélyén hajlítható fémötvözet található. Az óraszerkezet és az azt körülvevő rész merev a mutatók zavartalan mozgása érdekében.

Ha kérdése van, küldjön e-mailt! Címem a kapcsolat oldalon található.   Minden jog fenntartva.   © Mascher Róbert 2006